Annons

Amerikanska pannkakor med mascarpone och blåbär

Brunch är min absoluta favoritmåltid (helst ackompanjgerad av bottomless mimosas) och nu jobbar jag hårt för att införa min favorittradition från New York här hemma.

godaste-receptet-amerikanska-pannkakor-ananas-hemgjord-vinbärssylt

Vi började i söndags med att bjuda hem några vänner på pannkaksfrossa (det var också då jag testade chipudding första gången – för en köksanalfabet som jag är det mycket experimenterande just nu!). Tillbehör: färsk ananas, glass och Sofies hemmagjorda vinbärssylt med kardemumma. Nom.

Jag hittade det här receptet hos Leila, dubblade det och bytte ut hälften av mjölken mot mascarpone (ricotta borde gå lika bra), glömde citronskalet och la till frysta blåbär:

Recpt amerikanska pannkakor, 8 st:

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 citron
  • 2 msk smör
  • 2 1/2 dl mjölk 3%
  • 1 ekologiskt ägg
  • Smör till gräddning
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker (och rivet citronskal) i en bunke.
  2. Smält smöret, vispa ihop med mjölk och ägg och rör ner det i bunken med de torra ingredienserna.
  3. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
  4. Servera!

godaste-receptet-amerikanska-pannkakor-blåbär-mascarpone

Gjutjärnspanna och massor med smör såklart. Klicka ut smeten och peta ner några blåbär. Vänd när pannkakorna har fått en lagom gyllene färg och tryck till lite med stekspaden (för att undvika att de blir smetiga inuti).

godaste-receptet-amerikanska-pannkakor-blåbär-mascarpone-servera-med-glass

Så. himla. gott. Gissar att mascarponen gjorde dem extra fluffiga. Nu vill jag äta amerikanska pannkakor varje helg, eller egentligen hela tiden.

godaste-receptet-amerikanska-pannkakor-pa-svenska

Bästa gästerna: Sofia, min bff sedan 20 år, och Theodor och min gulliga gudson <3


Annons

Annons

Laddar