Annons

Mitt lilla paradis växer fram

 

balkong-inspiration-medelhav-olivtrad

I helgen har jag planterat och planterat om så många växter att jag knappt kan räkna dem. Mamma har varit på besök och bidragit med både hjälp, plantor, skjuts till Zetas (pappa körde en tur i förra veckan, när en inte har körkort blir en liksom det eviga barnet…), krukor och massor av tips! Söderläge = lite medelhavsvibbar så vi kör på det!

Balkong-inspiration-kungsbalkong-vaxter

Nu börjar den sakta men säkert fall på plats, även om jag tycker det går alldeles för långsamt. Hittade ett rostigt armeringsjärn som vi ska använda som spaljé, nu behöver vi bara ett till!

En kungsbalkong är underbar (verkligen lyx), men också lite knivig att inreda eftersom den är så långsmal. Har en idé om att bygga en lång bänk med träbackar under som kan gästspela som både bord, sittplatser, förvaring och fotstöd. Får se om vi får till det!

frukost-med-farska-orter-fran-balkongen

Och så vill jag ju att trallen ska gråna nu, nu, nu… Har behandlat den med nåt naturligt påskyndade medel, men lär ändå få vänta en vinter innan det mesta gula är borta.

Till dess njuter jag av att plocka min egen uppdrivna basilika (lite blek i färgen, tror jag väntade lite för länge med att plantera om den…) och färsk mynta!

Recept på mango- och kokosnötsmoothie med färsk mynta (1 person):

• Ca 1,5 dl yoghurt (byt mot mandelmjölk om du vill undvika laktos)• Ca 1,5 dl fryst mango
• Ca 0,5 dl riven kokos
• 1 msk chiafrön
• Ca 6 blad pepparmynta

Mixa och mumsa! (ledsen att alla mått blir ungefärliga, men höftar mest när jag gör smoothies och juicer)


Annons

Annons

Laddar