4th of July och amerikanska pannkakor

 

Amerikanska-pannkakor-recept

I lördags var det 4th of July och eftersom jag flyttade till New York just precis det datumet var det ju tvunget att uppmärksammas! Jag vaknar ju så tidigt nuförtiden, bebisen är morgonpigg, så jag gick upp och lagade amerikanska pannkakor. Hittade det här jättebra receptet hos Ica, fantastiskt gott:

Annons

Recept på jättegoda amerikanska pannakakor:

 • 2 1/2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 msk socker
 • 1 krm salt
 • 2 1/2 dl mjölk (3%)
 • 2 msk smält smör
 • 1 ägg
 • smör till stekning
 • florsocker att pudra över

Gör såhär: Blanda alla torra ingredienser och tillsätt mjölk, smält smör och sist ägg. Vispa noga. Klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka i en smord stekpanna. Vänd när de börjar bubbla lite på ovansidan (ha väldigt låg temperatur på plattan är mitt tips) och pudra över med florsocker!

Vi hade ingen maple syrup hemma så istället testade jag den här blandningen, som jag kommer göra hundra gånger om, även den från Ica!

Recept på jättegod kanelkeso med äppel- och nötsallad:

 • 250 g keso (ekologisk såklart)
 • 2 äpplen t ex Ingrid Marie
 • 1 tsk malen kanel
 • 100 g hackade nötter t ex valnötter, hasselnötter och mandlar (jag använde det vi hade hemma: kokosflingor, hasselnötter och mandlar)
 • ev 2 tsk honung (behövdes inte om ni frågar mig!)

Gör såhär: Tärna äpplena och hacka nötterna. Blanda ihop allt. Klart!

Kan säga att det var ganska så gott… Happy Murica Day!
Laddar