50 nyanser av grönt …

Hans Blomquist Debi Treloar In Detail sovrum gron dorr stege

… eller i alla fall några stycken! Vi har äntligen fastnat för en färg på bokhylleprojektet – det blir inte riktigt som jag hade föreställt mig men det betyder inte nödvändigtvis att det blir sämre … Medan det torkar (snabbt går det inte med linolja) har jag samlat lite grön inspiration från vårt bildgalleri!

Annons

Hans Blomquist Debi Treloar In Detail gron vagg gammal stol stilleben

De här två bilderna kommer från Hans Blomquists fantastiska bok In Detail. Älskar det slitna, bedagade, imperfekta i hans interiörer – det får steget till att själv ta fram målarpenseln att kännas betydligt kortare. Och den här olivgröna nyansen = ett oväntat yes!

Johan-sellen-kompromisslost-kok-kakel-50tal

Underbart kök! Tills vi har tid och råd att byta har vi brun mosaik i köket – den här bilden gör det betydligt lättare att leva med! Hela reportaget hittas här, styling Gill Renlund och foto Johan Sellén.

Foto-Pia-Ulin-Cilla-Ramnek-lapptacke-blommig-tapet-kakelugn-stuga-vardagsrum1

Älskar hela Cilla Ramneks sommarhus och framför allt är det de små detaljerna som gör det. Som taklisten. Mera målade taklister till folket!

Hela reportaget här, foto Pia Ulin.

Johan-Svenson-sovrum-gamla-skolplanscher-sang-foto-idha-lindhag

Setdesigern Johan Svensson, blogggranne på ELLE, har en helt fantastisk känsla för färg.

Johan-Svenson-garderob-forvaring-kladforvaring-idha-lindhag

Den här ljust grågröna, nästan blekta, nyansen passar helt perfekt i ett sovrum tycker jag. Grönt sägs ju dessutom, väldigt passande i sammanhanget, symbolisera tillväxt, harmoni, fräschör och fertilitet och antyder stabilitet och uthållighet

Johan-Svensons-matplats-matbord-malade-golv-gront-foto-idha-lindhag

Fortfarande hemma hos Johan: detta köksgolv! Önskar att fler (inklusive jag själv I guess …) såg på färg och inredning på samma kreativa sätt. Missa inte hans takmålning och resten av hemmet här! Foto: Idha Lindhag.

mokkasin Dolda-delikatesser-arbetsrum

Grönt på tapeten är ju också fint, som här hemma hos Mokkasin-Sofia (som säkert hunnit tapetsera om det här rummet både en och två gånger sedan reportaget gjordes). I vår förra lägenhet hade vi två tapeter som jag älskade och jag kan verkligen sakna det ibland. Å andra sidan har vi otroligt många fler tavlor nu, så det går nog på ett ut!

Foto: Johan Sellén

kok blagront inspiration dukning

När jag var liten var turkos min favoritfärg – vägrade både rosa och klänning under en ganska lång period. Fortfarande är blågrönt något jag omedvetet dras till, även om det mest släpas hem i form av småprylar och accessoarer. Älskar hur som helst den här bilden, skapad av vår magiska stylist Lo Bjurulf och plåtad av Stellan Herner. Hela reportaget på tema kök hittas här!

arbetsrum-skrivbord-arbetsplats-skrivbord-tekanna-bokmarke

Ännu mer turkos! Tycker det passar extra bra i ett arbetsrum, som här, stylat av Sofie Lawett och Caroline Richter och fotat av Marcus Lawett.

Har ni några tankar om färger just nu? Dela gärna med er i så fall!


  • Sofia – Tingelings

    Åh, vilket grönt, skönt inlägg. Ja, mer målade taklister – otroligt fint.

    • katarinamatsson

      Tack Sofia! Ja, men verkligen: taklister, dörrposter, dörrar – bara att måla på!Laddar