Alla balkonger i Milano

Tillbaka på kontoret efter några sjukt intensiva dagar (eller snarare ungefär 50 timmar) i Milano. Har såklart sett massor med snygg, smart och/eller nytänkande design (och massor som varken var det ena eller andra), men det som nästan gjorde mig gladast var alla fantastiska balkonger och trädgårdar!

Annons

wisteria-botanical-garden-brera-milan

Hela Milano är lite av ett Wisteria Lane såhär års med blåregn som hänger i klasar från fasader och balkonger. Så fantastiskt vackert! Här i botaniska trädgården i Brera.

dream-balcony-wisteria-milan

Drömbalkong ♡ Fick tips av vår stylist Tina Hellberg om att en alpklematis i blått kanske kan vara ett bra nordligt alternativ? Ska kollas upp!

botanical-garden-brera-milan-2

En till från botaniska trädgården i Brera. Blir så nyfiken på vad som döljer sig här innanför! Framför allt bakom skatboet där uppe till vänster…

botanical-garden-in-brera-milan

Och syrén! Inget doftar nattliga cykelturer, studentskivor och stulna kyssar som lila syrén. Blir fortfarande pirrig av doften!

balconies-of-milan

Jag älskar klätterväxter! Och älskar kontrasten mellan Milanos ofta rätt slitna 50- och 60-talsarkitektur och överdådet av växtlighet.

wisteria-rosanna-orlandi

Ännu mer blåregn hos Rossana Orlandi.

bulgari-hotel-milan-cocktail

Och exklusivaste drinken med Bulgari och Zaha HadidBulgari hotel. Philippe Starck var på plats bland yachtägare och italienska celebriteter och champagnen flödade.

Nu är jag ännu mer peppad på att inreda balkongen!


  • FINASTE MATTAN blogg

    Alpklematis har vi! Klipper ner den i markhöjd typ i februari-mars och sedan växer den 15 cm ungefär varje dag i fr o m maj, blir ca 3 m hög och blommar rikligt!Laddar