Är chiapudding verkligen gott?

Svar ja! Jag började använda chiafrön i mina smoothies när jag bodde i New York, det kändes som en enkel och nyttig proteinkälla för en vegetarian som jag. Och idag när vi skulle ha lite kompisar över på brunch kunde jag inte låta bli att hoppa på den senaste frukosttrenden och göra chiapudding (chiapudding=årets bananpannkaka utan tvekan!).

Annons

Chiapudding recept sa gor du

Jag hittade detta recept hos Elsa, som i sin tur lånat det från Anja.

Basrecept chiapudding för 1 portion:

– 2 dl soyamjölk (jag bytte ut den mot mandelmjölk)
– 2–3 msk chiafrön
– 2 tsk riven kokos
– 0,5 tsk vaniljpulver

Chiapudding recept sa gor du ingredienser 2

Vi skulle vara ganska många, så jag gångrade med 5. Det blev rätt mycket! Dessutom la jag till kanel, tyckte det skulle passa med fysalisen som jag blev sugen på i affären. Rör om/vispa ordentligt.

Chiapudding recept sa gor du ingredienser 333

Häll upp i skålar/glas. Var noga med att röra om mellan varje upphällning om du gör många portioner, annars blir det lätt fel proportioner. In i kylen i 30 minuter minst (gärna längre).

Processed with VSCOcam with f2 preset

Totalt blev det åtta portioner, som jag toppade med fysalis och riven kokos. Mums! Experimentet fick godkänt av samtliga försökspersoner. Både enkelt och supernyttigt (att det ser lite ut som grodägg tycker jag mest är kul). Nu ska jag också äta chiapudding till frukost varje dag!
Laddar