Att måla om en spegel

I helgen har jag inte bara spikat upp tavlor (sååå missnöjd just nu dock *grin*), jag har även målat om gammal spegel. Hittade den på Vaksala torg i Uppsala som teen på 90-talet (bästa loppisen, typ värt att åka från Stockholm för!).

Annons

måla om en spegel 11

Spegeln med fururam var i ganska bra skick. Den lilla klisterlappen vittnar om att den en gång stått på en vårdcentral (hjälp, utförsäljning??). I spegeln anas även röran som det innebär att ha en klädkammare full med saker som egentligen ska stå på vinden, men som inte får plats eftersom vinden full med saker som ska säljas/skänkas…

vad behöver man för att måla om en spegel  22

Jag använde: en vit matt grundfärg (valde en som var lite tonad, i kontrast mot våra vitvita väggar), en roller, en pensel (lägg några kronor extra på det, den här var helt värdelös) och svart halvglansig färg till mönstret.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Tejpa och måla. (Vi hade ingen målartejp hemma och lat som jag var använde jag vanlig packtejp istället. Gör inte det, det tog en kvart att få bort resterna med aceton…) Efter tre lager var färgen jämn.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Dags för mönster (bäst med ett glas vin till!). Jag övade lite på en tidning först. Någon slags… fjäderprickar? I bakgrunden morfars penslar som jag fått ärva, i en keramikburk som mormor gjort åt honom <3

Så målar du om en spegel med mönster 22

Färdigt! Nu ska vi bara hitta rätt plats!
Laddar