Saker jag gillar: att överraska mig själv

Jag älskar att överraska mig själv! Ni vet, när en plötsligt dras till något helt oväntat – allra helst något en rynkat på nästan åt bara månader tidigare (jag antar att det kallas trendkänslighet…).

Annons

I allmänhet har jag en rätt så säker smak – men det betyder långtifrån att den inte förändras… Inte minst när det gäller färg. Trots denna insikt, döm om min förvåning när jag plötsligt föll för dessa tre nyanser i Jotuns nya Lady-kollektion. Jag antar att måttet ljusa pasteller helt enkelt börjar bli rågat för min del!

EKPR_Jotun__lady-kollektion-2015-gulgron-nyans

En riktigt smutsigt gulgrön nyans – med det märkliga namnet Anonymous 1864 – som passar fint med rått grått och mässing.

EKPR_Jotun__lady-kollektion-2015-gul-senap

Den soligt senapsgula nyansen Velvet 10246. Lite smutsigare än de gula färger jag växte upp med på 90-talet. Oh yes, vi hade svampade gula väggar i kombination med en bård i terrakotta. Vilket osäkt leder mig in på nästa färgton…

EKPR_Jotun__lady-kollektion-2015-rostrod

En rostigt röd nyans vid namn 2859 Whispering Red. Supersnyggt tillsammans med rosa och brunt, slitet läder. Jag tänker på ett av mina favorithem i tidningen förra året…

Farginspiration-elle-decoration-kopenhamn

… Laddat med känsla (och färg kan tilläggas) – en Köpenhamnslägenhet som jag skulle flytta in i omedelbart utan att tänka efter två gånger! Från nr 7 2014.
Laddar