Bakom kulisserna: Hemma hos Ursula Wångander

Processed with VSCOcam with j1 preset

Vårt senaste omslag – så fint om jag får säga det själv – plåtat av Idha Lindhag kommer från modestylisten Ursula Wånganders lägenhet på Mariaberget. Jag var där en förmiddag i juni och ville typ aldrig gå!

Annons

Processed with VSCOcam with f2 preset

Första gången jag träffade Ursula – som betyder ”lilla björn” på ryska – var på en picknick förra sommaren och jag fängslades omedelbart av hennes tidlösa, otvungna swag. Då bodde jag fortfarande i New York och var i Sverige på semester och det hade precis blivit klart att jag skulle börja jobba på ELLE Decoration och huxflux flytta hem. ”Vad kul” sa Ursula, ”jag och Svante jobbade ihop på ELLE på för länge sen”. Det kändes som ett gott tecken!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Överallt prylar som en inte kan sluta titta på, och ändå inte övermöblerat. Det är en konst som är precis lika svår som att få till en harmonisk tavelvägg (hjälp, det är nästa projekt hemma hos oss!). Och allt har en historia. Kolla in författaren och dramatikern Jonas Hassen Khemiris fötter från ett modejobb de gjorde ihop, ovanpå saxen som hon har ärvt av sin far. På bänken biltokiga sonen Aarons allra första leksaksbil. <3

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Älskar hur Ursula skapat rum i rummet med hjälp av draperier, växter och möbelgrupperingar. Och färgerna! Allt annat än grått, vitt och svart.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Blev väldigt inspirerad till att leta piedestaler till vår lägenhet (bonus: perfekt som rumsavdelare om en behöver!). Jag vill också ha en djungel som matar mig med syre när jag sover – någon som vet vilka växter som funkar bäst?

Hela reportaget, med Idhas fantastiska bilder, hittas i ELLE Decoration nr 7 som är ute nu!


 • Homeinspo

  Fantastiskt fina bilder, men hur stor är lägenheten?

  • katarinamatsson

   Tack 🙂 Lägenheten är i två plan, men egentligen bara tre rum (utöver hall och kök). Övervåningen är totalt ca 98 kvm och består av ett stort rum som Ursula delat upp i vardagsrum, matrum, sovrum med mera, plus sonen Aarons rum. Det syns mycket bättre i tidningen, där finns även mycket fler (och bättre) bilder!

 • Jenny Mörtsell

  Åh hon verkar så himla cool!

  • katarinamatsson

   Alltså, Ursula är definitionen av coolness!Laddar