Den feministiska salongen

matplats-bokklubb-konst-tavelvägg-inspiration-rosa 2

Något av det bästa jag gjort i höst är att gå med i en bokklubb. (Jag har sagt det förut, men det är sant!) I onsdags träffades vi hemma hos Magda: hon, jag, Sofia, Mona och Elin (vi är ju några fler men det blir alltid lite bortfall).

tavelvägg-katt-tavla-konst-kista-soffbord-mässing-lampa-soffa-blå

Magda är modedesigner och illustratör och har varit en kreativ inspirationskälla ända sedan vi lärde känna varandra första dagen i ettan på Katedralskolan i Uppsala. Inte så konstigt kanske att hon har ett av de finaste hemmen jag vet! Det var till exempel hon som upptäckte konstnären Hans Carlsson som målar hennes katter och mina hundar. <3

Sara-Stridsberg-Beckomberga-bokklubb-feminstisk-salong

Boken vi läst var Beckomberg av Sara Stridsberg, som även skrivit en av mina favoritböcker Drömfakulteten. Beckomberga tar sig an de svenska mentalsjukhusens historia (och därmed även 1900-talets), men också olika slags relationer, psykisk sjukdom, missbruk, arv och ensamhet. Mycket ensamhet. Allra mest tycker jag om Sara Stridsbergs språk och hennes förmåga att berätta utan att någonsin döma (iaf inte karaktärerna). Läs den!

Konst-tavelvägg-bokklubb-matbord-stolar-inspiration

Magda hade lagat en fantastisk pumpasoppa som gjorde mig sugen på att laga mat igen.

matplats-vardagsrum-piano-blå-lampa-ikea-tavlor-konst-stolar-gammalt-bord

De har typ fyra meter i takhöjd, helt fantastiskt! Hemma hos oss har någon istället sänkt taket tror vi, idioti :'( Fint att blanda material på bord, stolar och bänk också!

konst-tavelvägg-barbara-streisand-hänga-konst

Något som är otroligt svårt, men som Magda och Alexander (som också bor här) lyckas väldigt bra med är att ha massor med tavlor, prylar och färger utan att det känns övermäktigt. Tavlorna – som blivit fler varje gång en hälsar på – hittar de lite överallt – jag älskar Barbara Streisand här till vänster, fyndad på Brooklyn Flea i Williamsburg!

tavelvägg-inspiration-rosa-blå-lampa-ikea-matbord-blanda-stolar-katt

I lägenheten bor även Sibyll

katt-katthus-katträd-russian-blue

… och Erik Eriksson som mest hänger ute eller i sitt älskade katthus.

Piano-blommor-jul-ljus-katt-tavla

Alexander är musiker (bland annat), så pianot har en självklar plats.

Vackraste Sofia, bff sedan 20 år.

Vackraste Sofia, bff sedan 20 år. 

Och Elin och Mona.

Och Elin och Mona. Här diskuterandes konst eller regeringskris, svårt att säga.

Sovrum-kristen-kitsch-överkast-afroart-trälampa

Det var den här veckans feministiska salong, i januari ses vi igen och diskuterar Siri Hustvedts senaste The Blazing World. Jag har egentligen köpstopp på böcker, men bokklubben är ett undantag och jag har längtat efter den sedan den släpptes!
Laddar