Drömmen om balkongen och att anlägga en trädgård

Ändå sedan jag flyttade hemifrån har jag levt utan balkong (undantag ett halvår i Paris. Brandtrappa och tak i New York räknas inte). Så det är kanske inte så konstigt att jag liksom nästan hunnit glömma våra ofattbara 14 kvm kungsballe över vintern? Med ljuset börjar även insikten komma tillbaka och jag börjar bli riktigt pepp på att inreda min första uteplats!

Annons

inspiration balkong bohemisk kuddar mattor rotting vaxter

Den här känslan vill jag ha, ungefär. Prunkande och bohemiskt. Helst vill jag ha både träd och trädgårdsland! Och en katt.

(Styling: Emma Persson Lagerberg Foto: Petra Bindel)

Inspiration balkong forvaring bygg pa hojden vaxter

På något sätt hoppas jag att vi kan få upp växter på lite olika nivåer. Vi bor i ett 30-talshus, så några plankor att snickra i har vi inte direkt. Men jag har sett ett gammalt rostigt armeringsjärn i källaren, tänk om en skulle råka få med sig det upp…? Jag har alltid drömt om en djungel och med söderläge och idog vattning kanske det är möjligt!

(Styling: Tina Hellberg Foto: Nina Broberg)

inspiration orangeri matplats bord gardiner

Vad härligt det vore att ha en liten inglasad hörna… Någon form av rejält bord för utemiddagar är iaf ett måste. Allra helst fällbart. Och textilier. För tillfället har vi ingen trall, men tror att vi i ett första skede kommer att satsa på mattor.

(Styling: Gill Renlund Foto: Martin Löf)

firar tilltrade pa blakongen

Den ofattbara lyckan vid tillträdet, alltså. Svår att hålla tillbaka!

Nu behöver jag all hjälp jag kan få. Vilka grönsaker, träd och blommor trivs i högt söderläge?!

Mer balkonginspiration hittar ni här!
Laddar