En kyss, tre drömfångare och mormors rumpa

Det här med tavlor… Varför är det så svårt att sätta första spiken i väggen? Konsekvensen är att vi just nu har konst ståendes precis överallt.

Processed with VSCOcam with m6 preset

I vardagsrummet: Foto av Märta Thisner. Illustration av Emma Löfström. Några verk av Hans Osswald som vi återfann i förrådet i Uppsala. Kan inte för mitt liv komma ihåg när och var de införskaffades? En målad kakelplatta från Lissabon, från när jag och mamma och Anna var där i slutet av 90-talet, lyssnade på sorgsna portugisiska sånger och åkte på utflykt till ett slott. Två foton av älskade Agnes som bor lite tillfälligt i en gammal ram.

Annons

Processed with VSCOcam with m6 preset

I sovrummet: Svartvit målning av bästa favoritkonstnären Malin Gabriella Nordin. Grön litografi från loppisen i Port de Clignancourt i Paris, vi möttes där för precis ett år sedan jag och Jacke, för första gången sedan jag åkte från New York och han stannade kvar. En drömfångare från Wolf Mountain Sanctuary i Kalifornien, där två indiansystrar tar hand om vargar som idioter i Hollywood olagligt skaffar som husdjur. Två inte fullt så magiska från en utförsäljning här i Stockholm och två litografier av Ragnar Persson.

IMG_1787

Också här i sovrummet: familjen som ska få en egen vägg. Jackes farmor som blev gravid i arbetslägret i Tyskland och fick se både son och man tas ifrån henne innan hon som genom ett mirakel återfann Jackes pappa på ett barnhem efter kriget. Ett virkat porträtt av oss som vi fick i bröllopspresent av min syster. Ännu ett tecknat porträtt som vi fick i bröllopspresent av min kusin, som också målat mig i ett svettigt Livingston i Guatemala och farmor på dödsbädden <3 Slutligen: vackra mormor i havet av morfar som mest bakade bröd men målade ibland. Glad över att ha dem alla med mig!
Laddar