En ny vana

healthy-breakfast-grapefrukt-sugar-detox

Jag har skaffat en ny vana! Eller, i alla fall ambitionen om en (det sägs ju att det tar 21 dagar att skapa en ny vana – minst!). Orsaken är såklart att jag är fast i en dålig vana, som stavas choklad (och lösgodis. Och glass). Nu vill jag verkligen bryta mitt sockerberoende en gång för alla – jag vill liksom inte fortsätta att vara en passiv medspelare i en sjuk matkultur skapad av stora vinstdrivande företag. Dessutom mår varken mitt psyke eller min kropp bra av alla chokladbitar jag trycker i mig när eftermiddagsdippen kommer…

Annons

Problemet är ju att väldigt mycket frukt också innehåller väldigt mycket socker. Så igår fick jag tips från min kollega Josephine Aune på ELLE: Grapefrukt på morgonen och bär (+ något mer såklart) som mellis ska det vara! Jag kommer såklart inte sluta äta annan frukt, men såhär i början av min sockerdetox känns det både gott och fräscht att starta dagen med en halv grapefrukt till filen.
Laddar