En present till mig själv

asa-cederkvist-collage-fodelsedagspresent

Varje år, sedan några födelsedagar tillbaka, ger jag mig själv ett konstverk i present. Att köpa originalverk är ju alltid lite av en investering (=dyrt) och det känns på nåt sätt lättare att motivera om det är ett speciellt tillfälle. Och så gillar jag tanken på att som 80-åring sitta omgiven av en massa tavlor som på sätt och vis berättar historien om mitt liv. Årets present är det här collaget av Åsa Cederqvist.

Annons
Jag och Magda hittade henne på en julmarknad och föll (såklart) båda för hennes naivistiska collage (är en inredningssoulmate så är en!). Just nu står den i sovrummet i väntan på att komma upp på någon vägg. Den måste liksom få landa lite först.

Jag och Magda hittade henne på en julmarknad och föll (såklart) båda för hennes naivistiska collage (är en inredningssoulmates så är en!). Just nu står den på byrån i sovrummet i väntan på att hitta sin plats.

Åsa-Cederqvist-konst-handarbetes-vanner

Åsa Cederqvist gör vanligtvis stora monumentala installationer. Här är jag i hennes verk The Expectation, Devotion and the ambivalence of being Penetrated and born-again när det visades hos Handarbetets vänner i höstas.


  • hejregina

    en sån himla bra grej! älskar när allt bär på en liten historia.

    • Katarina

      Jag är precis likadan! Vill typ inte äga nåt som inte samtidigt är ett minne i någon form <3Laddar