Ett hemlöst galleri: Välkommen till Issues Gallery

Tiden rusar! Det har redan gått över en vecka sedan jag begav mig till Grevgatan 70 på Östermalm och knackade på en av de anonyma ytterdörrarna i 20-talshuset i jugendstil. Där innanför öppnade sig något helt nytt:

Annons

Issues Gallery, ett hemlöst galleri (signifikativt för både den påtvingade hemlösheten och/eller vår rädsla att binda oss?) som framöver kommer att inta olika sorters lokaler för platsspecifika utställningar med svenska och utländska konstnärer.

issues-gallery-nr-1-oscar-carlson-julia-eriksson-johan-af-geijerstam

Inititaivtagare är tre vänner till mig: Oscar Carlson, Julia Eriksson och Johan af Geijerstam. Spännande att se vad som händer i mötena mellan plats och verk!

oscar-carlson-issues-gallery-nr-1

Oscar Carlson är även konstkritiker (alltid spot on) och konstnär och det första som mötte oss i sexrummarens inre hall var hans datarendingar tryckta på aluminium. Älskar färgkluttarna – som rymdlarver eller godis?

issues-gallery-nr-1-emilia-magda

Jag, Emilia och Magda var typ först på plats och kunde vandra från rum till rum i lugn och ro.

issues-gallery-nr-1-alec-kronacker

Randiga rummet där Alec Kronackers två målningar hängde som vaga minnen av något som skett – eller hade det verkligen det?

issues-gallery-nr-1-celia-hempton

Ljussättningen var fantastiskt! Celia Hemptons lilla, lilla målning ensam på en vägg lyckades fylla hela rummet. Vördnadsbjudande på något sätt. Och så mina färger, dras av någon orsak alltid till rosa, blågrönt, gult.

selma-the-dog-issues-gallery-nr-1

Här är Semla! Önskar att fler hundar och ungar gick på vernissage.

anna-uddenberg-issues-gallery-stockholm-2 anna-uddenberg-issues-gallery

Anna Uddenbergs kulturkritiska/kulturhyllande skulpturer, fångade mitt i situationen, fyllde upp rummen med sina kroppar och fick en att bygga galna historier om före och efter.

Apropå skulpturer – är du i New York missa inte Cajsa von Zeipels utställning på Sophie Mörners galleri Capricious på Lower East Side, ser fab ut!! (Tror den fortfarande är uppe?)

issues-gallery-nr-1-adina

Sen kom det så mycket folk att jag alldeles glömde bort att ta kort (en dålig vana jag har) men lyckades fånga fina Adina i farten!

Issues Gallery håller öppet för personliga visningar till och med den 10 oktober, boka här: [email protected]
Laddar