Färg, färg och åter färg

Farg prover hur valjer man farg mala om 33333

Färg. Jag tror inte att jag tidigare tänkt på hur mycket att flytta handlar om färg. Först färg på väggar (vitvita) och färg på golv (oljevaxat väldigt mörkt) – men det tar långtifrån slut där! Just nu funderar jag på följande:

Annons

– kakel i köket Vi har brun mosaik och i kombination med det mörka golvet blir hela rummet bara, ja, så BRUNT. Innan vi flyttade in var jag helt inne på mönstrade plattor, men nu vill jag ha betong. Helst typ betongspackel.

– stolarna Vi har fått ärva 6 Sjuanstolar – så sköna! – men typiskt 80-talsblå. Inte pastell, utan någon form av ”off-Klein” som en vän myntade. Mitt förslag om matt puderrosa mötte omedelbart veto och därefter har vi gått från oxblod till grått. (Det låter ju dödstrist, men vi har väldigt mycket färg på tavlor, matta och böcker och då är det skönt med en lite lugnare bas) Men vilken nyans?

– köksbordet Men jag tror vi börjar med en duk!

– bokhyllan Kompakt gullackad furu som tar upp nästan en hel vägg i lilla rummet (eller ateljén som en annan vän nyligen döpte det till). Har både varit inne på att råslipa och måla med linoljefärg men insett mina begränsningar… Det blir grundfärg och nånting vattenbaserat. Är inne på grönt. Eller grått (hjälp, är det hösten?!)

– draperier Vi ska byta ut våra fula garderobsdörrar mot ett draperi. Här är det inte bara färg som ska väljas, utan även material. Så sugen på sammet just nu! Men linne är kanske lite mer årstidslöst? Malin, hjälp!


 • Malin Persson

  Färg är ju så kul, men det tar sin tid att hitta rätt!
  Jag håller med dig, puderrosa stolar hade varit så fint till det bruna men även smutsig turkos.
  Betong låter fint. Jag är själv inne på sammet nu men jag tror att i ett sovrum är det fint med linne, luftigare och lättare på något sätt! Såvida du inte kör sammet nu på vintern och byter till linne fram till våren?
  Lycka till;))

  • katarinamatsson

   Ja, vi har varit inne på lite smutsig turkos också… Håller med om att det bästa vore att ha sammet på vintern och sen byta, men känner jag mig själv rätt så är risken stor att det aldrig blir av… Ska fortsätta fundera! xLaddar