Fine Little Day släpper bok!

fine-little-day-elisabeth-dunker-bok-inredning-måla-om-måla-taket-sänggavel-stuga-inspiration lantlig inredning 2234

Ikväll ska jag på bokrelease! Det är konstnären och kommunikatören Elisabeth Dunker som driver fina butiken/bloggen Fine Little Day som ger ut boken Fine Little Day – idéer, återbruk och meningsfullt nonsens på Natur & Kultur (förlaget som gör alla rätt just nu!).

Annons

Fine Little Day_1_omslag bok

”Jag gillar spretigt, brokigt, fragmentariskt, ofta utan förkunskap, skevt, skitigt, ytligt, oförutsägbart, patinerat, sladdar (ok, jag tog i lite). Men stök, kanske oförklarligt, ologiskt, lekfullt och naivt, obesvarat, även oavslutat, impulsivt, intuitivt och gärna maniskt. Kan ha varit en slags försvarsposition från början. För att jag sällan lyckades hålla arket rent från sudd och fläckar, inte hade tålamod att köra både sicksack och raksöm eller för att struktur och logik aldrig riktigt fick min båt att flyta. Eller så var det bara så det var från start, jag minns inte riktigt.”

Tack för de orden!

fine-little-day-elisabeth-dunker-bok-inredning-stugan-sekretär-blommig-tapet-hänga-tavlor-ideer 223

Bäst tycker jag om avsnitten från hennes stuga i Småland, där idéerna blandas upp med John Bauerska skogsbilder. Och massor med inredningsinspiration såklart. Som att sätta en vacker ram utan innehåll på väggen och låta tapeten lysa igenom.

fine-little-day-elisabeth-dunker-tråckla-dukar-sy-ihop-spetsdukar-gör-gardiner-diy-ideer 22

Eller göra en gardin (själv tänker jag bordsduk!) av mormors gamla spetsdukar. Jag har faktiskt en hel hög i garderoben, måste bara komplettera med lite loppis. Där säljs de ju för inga pengar alls!

fine-little-day-elisabeth-dunker-bok-inredning-inspiration-slevsamling-diy-måla-om-leksaker 2234

Och de här målade slevar, som en egen liten Vitrafamilj! Tycker de är så himla fina.

Elisabeth Dunker_foto_Hilda_Grahnat1_släpper boken Fine Little Day

Elisabeth själv fotograferad av Hilda Grahnat (åh vad jag längtar efter skogen!). Ska bli kul att träffa henne ikväll, på House of Rym mellan klockan 17 och 19!


  • Elisabeth

    Amen vad KUL att jag och boken får vara med här, tack!!

    • katarinamatsson

      Kul att ses Elisabeth, ska lusläsa i helgen!Laddar