Form Us With Love <3 Pen Store

Form-us-with-love-pen-store-design-exterior

Igår morse var det pressfrukost Pen Store vid Zinkensdamm på Söder. Form Us With Love har nämligen re-designat deras butik.

Pen Store är alltså en butik med bara pennor – så härligt nördigt! Det var också orsaken till att Form Us With Love tackade jag till uppdraget. Butiken är grå från golv till tak, vilket skapar en fantastisk färgåtergivning och verkligen får pennorna att poppa. Tydligen är nyansen NSC-3000 perfekt för detta, berättade FUWL-Jonas – tips till ateljén!

Pen Store är alltså en butik med bara pennor – så härligt nördigt! Det var också orsaken till att FUWL tackade ja till uppdraget. Butiken är grå från golv till tak, vilket skapar en fantastisk färgåtergivning och får pennorna att poppa. Tydligen är nyansen NSC-3000 perfekt för detta, berättade FUWL-Jonas – tips till ateljén!

Form-us-with-love-pen-store-design-kassa

Interiören är till stor del gjord av valchromat, en genomfärgad hdf (hårdare variant av mdf). Det gör att en till exempel kan skära ut bokstäver eller mönster och allt är fortfarande samma färg. Den här grå varianten ser dessutom exakt ut som kartongbaksidan på ett teckningsblock. Supersnyggt – jag blir sugen på nya köksluckor!

Form-us-with-love-pen-store-design-artist-collaboration

FUWL ville även bredda konceptet och göra butiken till en mötesplats/galleri. Därför har de samarbetet med sex utvalda konstnärer/illustratörer som gjort en poster i samarbete med danska Paper Collective (15 procent av intäkterna går till WWF!). Dessutom är det kul att pennan konstnären har använt står under respektive verk!

pen store form us with love clara alden poster paper collective

Min favorit var den här fina av Clara Aldén. Perfekt julklapp! <3

Pen Store, adress: Hornsgatan 98, Stockholm

Alla bilder, utom sista, av Form Us With Love.
Laddar