Hänt i helgen: 2 gånger brunch

Det är visst redan tisdag, men bättre sent än aldrig! Den här helgen var så otroligt välkommen och kändes som ett mindre lov <3 Och jag hann med inte mindre än två bruncher (= min favorithelgaktivitet)

Annons

brunch-juice-smoothie-farg-inspiraton

Lördagen började med brunch hos Frida, Johan och lilla Lola. Anna Lo och jag kom lastade med bröd, frukt, juice och annat gott. Får för mig att det är bra att äta mycket färger såhär i februari. Så därför kommer kommer två superenkla och färgstarka recept!

Grön juice (kräver juicecentrifug):

4 gröna äpplen

Ett paket ekologisk bladspenat

En bit ingefära

En ekologisk citron (skär bort skalet först)

Rosa smootie (kräver mixerstav):

Frysta hallon

Bananer

Mandelmjölk

Mixa ihop tills det får en bra konsistens!

brunch-greasy-spoon-full-english-vegetarisk

Söndagsbrunchen gick mer åt ”fyra nyanser av brunt”-hållet, vilket rent estetiskt passar min pågående 70-talsvurm perfekt!

Jag och Jacke tog tidningen och varandra under armen och promenerade bort till Greasy Spoon. Jag älskar det stället lite extra för att alla pratar engelska (brittisk) och det alltid är kö, precis som i New York. Vi tog en tur kring Mosebacke i den kristallklara luften medan vi väntade och var ännu hungrigare när vi äntligen fick sitta ner och beställa. Ännu en orsak att gilla: här går det att få en traditionell Full English veggie style! Det påminner mig om pappas söndagsbruncher när jag var liten. Dessutom en avokadomacka värdig Café Gitane och pannkakor som (nästan) kan tävla med Five Leaves. Och för den som behöver finns både Mimosas och Bloody Marys.

Greasy Spoon: Adress, Tjärhovsgatan 19
Laddar