Hänt i helgen: Veganska, glutenfria jordnötsbollar

Jag har haft en så otroligt skön helg, helt i linje med mina önskemål om året. Jag har:

***Läst bok (maratonläsning av Siri Hustvedts The blazing world för att hinna klart till bokklubben – nu är vår salong uppskjuten men jag måste ändå läsa klart ikväll, så spännande!).

Annons

***Sagt hej då till en vän som flyttar till New York på Folkbaren, en av Söders bästa.

***Tränat, fikat och sett Ida på lördagsmatiné (lika vacker som hemsk).

***Provat ett nytt recept som jag bjudit vänner på. Det blev: Guilt-free Chocolate Covered Peanut Butter Balls enligt Gluten Free Vegan Girls recept. Smakar som snickers – känns nyttiga som frukt (eller inte riktigt, men ni förstår bilden).

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Recept: Glutenfria, sockerfria, veganska jordnötsbollar med choklad

  • 1 1/2 cup (tack och love har jag ett cup-mått som jag fått i en goodiebag en gång) naturligt, ekologiskt jordnötssmör (helst slätt)
  • 1 cup daddlar
  • 2 tsk vatten
  • 1 tsk vaniljessens (jag tog sockerfritt, ekologiskt vaniljpulver)
  • 1/4 msk maldonsalt
  • 150 gram sockerfri, vegansk choklad (jag tog 100 g, men det var visst ingefära i så den blev lite klumpig, vilket syns på resultatet)

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Mixa ihop och doppa i smält choklad, sen in i frysen 15 min! Alla instruktioner hittas hos Solveig Berg Vollan. Bloggtipset kommer från min kompis Magda och det var också hon, Alexander och Jacke som fick äran (?) att provsmaka. Succé!

Om glutenfritt, raw food, veganskt och sockerfritt smakar såhär gott vill jag ha mer. Nu måste jag bara hitta en bra matberedare – tips?
Laddar