Klaus Haapaniemis magiska värld!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Det är pressvecka, vilket betyder att hela inredningspressen+bloggare+stylister i två dagar springer Stockholm runt för att titta på vårens nyheter (om du möter en rufsig människa med fem presspåsar på armen och stirrig blick kan du vara ganska säker på att det är en av oss…).

Annons

Processed with VSCOcam with f2 preset

En  nyhet som omedelbart dansade in i mitt hjärta var Klaus Haapaniemis nya servis Tanssi för Iittala, med form av Heikki Orvola. Servisen är inspirerad av operetten The Cunning Little Vixen (premiär på Finlands nationalopera i januari 2015, Klaus har gjort scenografin) och betyder just dansa på finska. (I bakgrunden även den nya glasfärgen Ökensand)

Processed with VSCOcam with f2 preset

Hans redan klassiska Taika-ugglor lämnar plats för skogens andra djur och en jordigare färgskala, men den sagolika magin finns kvar. Geni, vill jag påstå! Väldigt stämningsfull styling också, höstens känns plötsligt härlig (eller är det bara för att solen tittade fram för första gången på typ en månad?).

Processed with VSCOcam with f2 preset

Mönstret är på gränsen till övermättat – det händer saker överallt och detaljeringen är helt fantastisk! – men det gör även att berättelserna det rymmer aldrig tar slut. Love <3
Laddar