Lördagslistan: 2 x titta på konst

Listan blir kort idag pga fortfarande förkyld och jättetrött : (

1. Men den som inte är det kan till exempel bege sig till Moderna Museet i Stockholm och utställningen Skulptur efter skulptur med Jeff Koons, Katarina Fritsch och Charles Ray. I torsdags kväll var det vernissage!

Annons

IMG_2107

Jeff Koons uppblåsta (hehe) ballonghund. Jag har alltid tyckt att han känns rätt ointressant, någon som gör lättsmälta grejer för nyrika riskkapitalister och typ Kimye (ingen skugga över dem!) men ändå, live är hans grejer rätt så kul!

IMG_2104

Min favorit dock: Charles Rays monumentala flygvärdinna som likt en Kristusfigur reser sig över oss vanliga dödliga med högerhanden lyft i någon form av välsignelse.

IMG_2106

2. På andra sidan stan, närmare bestämt på Cecilia Hillström Gallery visas Lovisa Ringborgs utställning In the belly of the beast. Vi lärde känna Lovisa i New York och jag gillar verkligen hennes bilder där en inte vet vad som är på riktigt eller inte, en sorts drömlandskap där allt kan hända.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jag och Jacke hade inte sett varandra på över en vecka (han hade härjat runt i Baltikum på turné) och då blir en såhär glad <3

Processed with VSCOcam with f2 preset

Tänk att det är vi själva och våra skruvade hjärnor som tänker fram våra värsta mardrömmar. På så sätt lever vi ju alla i bestens mage. Utställningen pågår till och med den 8 november.
Laddar