Lördagslistan: 3 x fint att titta på i Stockholm

Jag är inte så mycket för Alla hjärtans dag. För mig är vardagsromantik den enda romantiken som behövs och då handlar det lika mycket om att ge som att ta. En god frukost, en spontan present, någon som tvättar när den andra verkligen inte har lust… Men att göra utflykter ihop är ju alltid trevligt, så här kommer tre förslag på fina saker att se i Stockholm den här helgen!

Annons

Louise-bourgeois-moderna-museet-maman

1. Louise Bourgeois, I have been tell to hell and back, Moderna Museet, 17/2–17/5 2015

Humor, smärta, ensamhet, relationer – livet helt enkelt! Moderna Museets utställning med ikonen Louise Bourgeois blir en resa genom besökarens egna inre landskap. Det låter kanske flummigt, men jag – som tidigare bara sett enstaka monumentala verk – av konstnären blev väldigt berörd av Iris Müller-Westermanns välcurerade tolkning av Bourgeois konstnärskap. Love love love <3

Louise-Bourgeois-moderna-museet-rolig-utstallning

Skrattade högt!

Once there was a girl and she loved a man.

They had a date next to thte eight street station of the sixth avenue subway.

She had put on her good clothes and a new hat. Somehow he could not come. So the purpose of this picture is to show how beautiful she was. I really mean that she was beautiful.

louise-bourgeois-i-have-been-to-hell-and-back-and-let-me-tell-you-it-was-wonderful

Gissar att detta blir ett av vårens mest instagrammade konstverk?

2. Antikmässan, Älsvjömässan, lördag 10–18, söndag 10–17, entré 150 kr

Antikmassan-brandstationen-monter

Antikmässan är ju himla rolig eftersom allt är till salu! Ofta till visserligen astronomiska summor, men går en till de mindre montrarna längre bak går det att hitta mer prisvärda grejer! Finaste montern? Brandstationen såklart!

Antikmassan-herr-judit-monter-snacklampa

Jag föll pladask för den här helt fantastiska snäcklampan hos Herr Judit. Prislappen på 25 000 känns däremot ett dåligt skämt (jag har nästan börjat tvivla på att jag hörde rätt, men jo, han sa 25 000).

Antikmassan-modern-konst-makode-linde

På antikmässan hittas även en hel del modern konst, som dessa skultpurer av Makode Linde (tallriken på väggen är bäst!). Inte den högsta nivån generellt, men jag köpte en bröllopsdagspresent från Ed. ett spännande nytt konstkoncept med fokus på grafik – återkommer till både det och presenten!

antikmassan-mattor-lampor-snygga-prylar

Minns inte montern, men gillar lampan!

3. Linnea Sjöberg, Klas Eriksson, Julia Peirone på Steinsland Berliner,  Bondegatan 70, 13/2–7/3

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Igår var det vernissage på mitt granngalleri Steinsland Berliner och jag tycker så mycket om Linnea Sjöbergs (känd från Salong Flyttkartong) vävar! Bara röda lappar när vi kom dit igår…

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Klas Erikssons smurf!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Fina uttryck i Julia Peirones bilder <3

 
Laddar