Min vän med de grönaste fingrarna

bohemisk-inredning-inspiration-vaxt-med-prickiga-blad-begonia-maculata-wighti

I lördags förmiddags promenerade vi några kvarter bort till vår kompis Emmy som bjöd på tiorätters(typ)brunch – ah-mazing! Hela tiden hördes en trumpetslinga genom fönstret från Nytorget, solen sken trots allt och idyllen var total ♪ ♫ ♪ ♫

Annons

bohemisk-inredning-inspiration-inred-med-vaxter-och-loppisfynd

Emmy är också den jag känner med de grönaste fingrarna! I princip all ledig yta i hennes lilla etta är fylld av sticklingar och välmående växter.

inred-med-vaxter-bohemisk-inredning-inspiration

Som den här prickiga! Love love love. Den heter Begonia Maculata ‘Wighti’ eller det lite gulligare Polka Dot Begonia. Måste ha. Extra fin ihop med de staplade lådorna i olika mönster.

bohemisk-inredning-inspiration-sticklingar-odla-chili-grona-fingrar

På kylskåpet paraderar en blommande chiliplanta som hennes bror drev upp i trädgården förra året. Och sticklingar sticklingar sticklingar.

bohemisk-inredning-inspiration-sticklingar-ta-skott

Den rödgröna nere till vänster fick följa med mig hem <3 I princip ger hon bort alla små plantor hon driver upp – sån himla fin grej! Jag gick direkt hem och gav mig på våra pelargoner, vi får se hur det går…

bohemisk-inredning-inspiration-blandad-tavelvagg

Och så lite konst också. En Modiglianolitografi från loppis blandat med en knäpp bild på två Jasplan (som till och med är ”lappad” i ena hörnet). Fint!
Laddar