När min syster gick och gifte sig

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jag kan knappt fatta det, min lillasyster har gått och gift sig! (Och detta, att vi skulle visa oss vara sådana heteronormativa traditionalister – båda gifta innan 30!?) Förra helgen ställde Anna och hennes make Mattias till med pangbröllop i dagarna tre på en kollogård på väskusten.

Annons

Processed with VSCOcam with f2 preset

Allt var väldigt DIY och jag fick den stora äran att binda brudbuketten. Ringblommor, tagetes, havre och emmer – samtligt ekologiskt odlat och plockat av bruden själv – fick det bli. En riktig sensommarbukett! Resten av växterna, som jag plockade på plats, blev utsmyckning av bord och bar. Nypon, enstaka ängsblommor, sånt som kallas ogräs och till och med några vissna stjälkar – så vackert! (och om någon hade klagat, skulle jag ha sagt att de representerade ”tills döden skiljer oss åt”…)

Processed with VSCOcam with f2 preset

Tadaa! Ombunden av ett skört, så skört, spetsband som även brudgummens mamma och mormor en gång knutit kring sina brudbuketter.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Sensommartemat gick igen i brudens håruppsättning. Varför används inte sädeslag i utsmyckningessyfte oftare? (Ni kanske kan ana att min syster, bland annat, är bagare?) Broschen från farmors hälsingedräkt fick också vara med. Klänningen, som satt så perfekt att den såg figursydd ut, kommer från Etsy.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vigselförrättare var en sjökapten, som enbart förrättar vigslar på platser med sjöutsikt och dessutom avslutar varje vigsel med att sabrera en flaska champagne som han delar med brudparet. (Ja, han hade en egen sabel.) Låter lite som ett drömjobb, om ni frågar mig!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Sjukt stolt storasyster som grinar bakom solglasögonen. För tänka sig. Trots att väderprognoserna visade regn, regn, regn tittade solen fram – den hade liksom inget val!
Laddar