Saker jag gillar: Vår illustrerar filtar för Indigofera

Jag kan inte låta bli att dras till det som skaver lite, det som både lockar och stöter ifrån på samma gång. Så känner jag för de här två ylleplädarna från svenska jeansmärket Indigofera, med karaktäristiska illustrationer av duon Vår (Karl Grandin och Björn Atldax) som blandat annat ligger bakom Cheap Mondays ikoniska döskalle.

Annons

Indigofera_Var_Behemoth-lo

Såhär skriver de om motivet (så bra och gulligt att djurens konung är vegetarian!):

Behemoth är alla landlevande djurs konung. Den vilar under lotus- och pilträd och lever av gräs som en oxe. Det är jordens kraftfullaste best med en svans styv som cederträ, benpipor som kopparrör och ben i kroppen starka som järnstänger. Monstrets törst är så stor att den kan dricka en hel flod.

Indigofera_Var_Leviathan-lo

Och om Leviathan: Det fruktansvärda havsodjuret Leviathan kan inte tämjas eller fångas in. Den är en skräckinjagande syn: täckt av fjäll hårda som sköldar, omöjliga att tränga igenom, ögon som strålar av brinnande solstrålar och ur näsborrarna väller rök som från en kokande gryta. Vare sig svärd, pilar, järn eller sten berör Leviathan – brons är som ruttet trä och en knölpåk som ett halmstrå.

Filtarna – som tillverkas i Norge – finns tillgängliga från augusti och kostar 3 395. Jag önskar mig en Behemoth!
Laddar