Saker som berättar: Tavlorna över soffan

Vad är tingen utan berättelser? Visst kan jag kräkas på begreppet storytelling som marknadsföringsgrepp, men personligen blir jag glad av att omge mig med saker som berättar. Möbler och prylar som får mig att minnas händelser – vardagligt banala eller dråpligt skrattretande spelar ingen roll – eller personer jag tycker om. Så, inspirerad av Hej Regina, tänkte jag berätta några av historierna bakom sakerna vi har hemma.

Annons

Vi börjar med tavlorna över soffan!

tavelvägg personliga tavlor hänga tavlor konst

Hästen med orosmolnet. Konstnär: Ragnar Persson. Den första konstpresenten jag gav mig själv när jag fyllde 30. Jag hade haft shoppingstopp i två månader och när jag skulle hitta en present till mig själv gick jag från butik till butik i Soho (det här var när jag bodde i New York) men det enda jag kunde komma på att köpa var konst. Så nu gör jag det varje födelsedag!

Zebramasken. Det var vår, samma vecka som Jacke flyttade hem från USA. Vi åt lunch på Snickarbacken och slog till på den här utan egentlig orsak.

Ensamma huvudet. Konstnär: Jesper Waldersten. En julklapp från min svärmor när jag förälskat mig i Jespers geniala instagramkonto.

Den fyrkantiga med de dimmiga bergen (eller vad en nu vill). Vi promenerade på Bedford, påskveckan förra året när jag var i Williamsburg för att flytta hem både Jacke och våra saker. Tror vi ville ha ett extra minne.

Mannen i berget. Konstnär: Minns inte (förlåt!). Vi åkte på spontansemester till Köpenhamn i somras och hamnade i Nørrebro. På vår gata fanns en liten butik som sålde keramik, konst och andra fina saker. Jacke föll för den här direkt. När vi kom tillbaka för att köpa den konstiga bergsgubben några dagar senare fanns den ingenstans! ”Den är såld. Ingen har tittat på den där tavlan på över ett år och nu är ni två stycken på två dagar”, sa den förbluffade butiksägaren. Turligt nog var hon även konstnären och hade ett extra print. Så mountain man fick följa med på tåget till Österlen och sedan hela vägen hem till Stockholm.

Vargen. Konstnär: Ragnar Persson. Vi var på vernissage på Steinsland Berliner och jag fick för mig att det här var Jackes tvillingsjäl.

Nycklarna. Konstnär: Jenny Mörtsell. En 30-årspresent. Jag hade fest i vår lilla lägenhet på Lower East Side och vi trängde in oss typ 60 pers på 30 kvadrat. Vi hittade glitter i trappan i månader efteråt.

Masken från Burkina Faso/Colours of Africa. Historien är inte djupare än att vi gillade den. Och nu blir jag alltid full i skratt när jag ser den för jag börjar tänka på drogögon i mitt ansiktet!

Den som är vad en vill. Konstnär: Malin Gabriella Nordin. Min födelsedagspresent till mig själv i fjol!

90 ° Lamp. Designer: Frama. Vi panikfixade klart vår lägenhet inför en tv-inspelning i höstas (more to come…). Lampan som jag blivit kär i var slut i hela stan, men jag lyckades få tag på en prototyp <3.


  • josefine.

    fint att få läsa lite om sakernas historia. man gillar ju ändå att omge sig av saker som betyder något mer än att bara se fina ut.

    http://josefinelaul.wordpress.com

    • Ja, det är jätteviktigt för mig, känns som att vara omgiven av vänner! På nåt sätt blir en ganska ful lampa helt plötsligt ganska fin om den kommer från rätt person <3

  • Så himla fin samling tavlor. Jag ska nog också ta och göra en sån beskrivning en dag!

    http://ultramalin.blogspot.comLaddar