Sista minuten-tips till tomten – 4 hårda paket!

De hårda paketen har alltid varit mina favoriter (undantag: ålder 14–18) och just nu finns det en hel hög jag önskar låg på mitt nattygsbord!

ilse-crawford-new book a frame for life

1. Ilse Crawford är nog det närmaste en gudinna en kommer i inredningsvärlden och jag älskar omslaget till hennes senaste bok A frame for life! = jag och Jacke om 25 år <3

Annons

140318_IlseC_VitraArtek_0187_c

Trots sin ikonstatus har hon en väldigt jordnära inställning till hem och inredning – det handlar om att leva helt enkelt och att låta livet ta plats. Kunde inte hålla med mer, så snälla, snälla tomen… (psst du får gärna slänga med Ilses förra bok Home is where the heart is också)

Ovan ser ni Studio Ilses inredning av VitraHaus i Weil-am-Rhein – perfekt studioinspiration!

hans blomquist in detail

2. Stylisten Hans Blomquist är expert på att skapa de där romantiskt bedagade miljöerna som får en att drömma om ett liv på landet. Eller Paris – många av bilderna i hans bok In Detail (i samarbete med Debi Treloar) kommer från hans hem i den franska huvudstaden.

inredning-inspiration-hang saker pa rep

Vi fick privilegiet att ge en tjuvtitt i boken som är full av roliga och inspirerande idéer, som får en att vilja pyssla, måla om och flytta runt! Här hittar ni många fler bilder och idéer!

lotta-agaton-pia-ulin-bok-colorful-uppslag

3. Självklart vill även jag ha ett ex av Lotta Agaton och Pia Ulins bok Colorful – det känns lite som en sammanfattning av en era!

Älskar det här uppslaget från Carina Seth Anderssons ateljé. Hantverkets poesi!

lotta-agaton-pia-ulin-bok-colorful-uppslag-2

Särskilt färgstark är den kanske inte, men full med de mättade nyanser som duon Agaton–Ulin är så bra på. Fint!

Elisabeth Dunker Fine-Little-Day_1_

4. Om den inte redan låg på byrån i mitt sovrum skulle jag önska mig Elisabeth Dunkers bok Fine Little Day. För att den – precis som bloggen – känns så genuin och egen mitt i allt vitt/grått/svart.

fine-little-day-elisabeth-dunker-bok-inredning-stugan-sekretar-blommig-tapet-hanga-tavlor-ideer

Och för att Elisabeths stuga är som en dröm jag redan drömt!
Laddar