Två favoriter från Möbelmässan

Så, idag går det lite bättre med bilderna! Hela trendsammanfattningen av Möbelmässan kommer som sagt i vårt aprilnummer, men här är två bilder som jag sparar i min privata inspirationsmappen.

ilse-crawford-inspiration-utstallning-moblemassan-stockholm

Ilse Crawfords utställning träffade – såklart – alla mina gillaknappar. Framför allt frågeställningar om långsiktighet och design – en fråga som ”Behöver vi en till stol” kan en grubbla länge på!

Annons

Inredningsmässigt är jag personligen (till  min egen förvåning) väldigt sugen på riktigt krispigt grönt med lite mer gult än grått (projekt måla om studion pågår fortfarande…) och jag har redan lagt rododendron på inköpslistan. Samarbetet med Ikea med enkla former i naturmaterial är redan en given hit (även om keramiken känns väldigt mycket som en grövre, mer rustik variant av Kählers klassiker Ursula?) och ja, skulle tro att det blir en tripp till det stora möbelvaruhuset i augusti…

astrid-monter-moblemassan-snyggt

Astrids monter syntes flitigt i instagramflödet, men vem kan motstå tunn linne, obehandlat ljust trä och Afterooms (Årets Stjärnskott på ELLE Decoration Swedish Design Awards) fina stolar för Menu (ett varumärke som bara fortsätter att göra alla rätt, bravo!). Den här blå-grå färgskalan får mig att vilja googla sommarstugor omedelbart bums! I alla fall tills reality checken och insikten om brist på körkort infinner sig… Kanske dags för en makeover i sovrummet istället?

PS: Mer fint av Astrid får ni förresten i vårt nästa nummer som skickas till tryck på onsdag!
Laddar